Sistema Control per Internet Centrals Hidroelèctriques CRT Online

Bobitècnic té com a objectiu oferir als seus clients una solució eficaç a l'evolució de les noves tecnologies, convertint l'actual sistema per al control de turbines, en un sistema de control en línia (CRTonline) a través de connexió per internet.

El servei estarà operatiu 24 hores al dia els 365 dies a l'any, sempre que la connexió a internet estigui operativa.

Es realitzarà el monitoratge i accés via web.

A continuació es mostra el diagrama de flux de la comunicació del sistema de control en línia (CRTonline)

crtonline esq

 

Tal i com es mostra a la imatge anterior, el servei de CRTonline està vinculat al nostre servidor central, a través d'Internet. D'aquesta manera podem anar recollint les dades de la central constantment les 24 hores del dia.

El sistema permet als usuaris l'accés via web a l'Scada de la seva central a través d'internet. El client accedirà via web a un menú personalitzat, amb accés restringit a qualsevol persona aliena, on se li mostrarà el seu central o centrals i podrà maniobrar des d'aquí.

Els usuaris podran accedir a la / les central / els a través d'un ordinador de sobretaula convencional, a través d'un portàtil, un tablet, un telèfon d'última generació (Smartphone) o des d'un mòbil convencional.

Per mòbils convencionals (no smartphones), es podrà configurar el CRTonline perquè es mostri en tipus text. En els altres dispositius es poden deixar configurats els 2 tipus de visualització, perquè l'usuari final pugui escollir en cada moment si necessita visualització tipus Scada o tipus texo.

El sistema CRTonline s'assimila al sistema convencional, pel que fa a interfície gràfica, amb algunes modificacions a l'hora de visualitzar els gràfics, informes, consignes i accés a altres dispositius de la central com càmeres.

El més important és que la central disposi de connexió a internet de banda ampla (ADSL) o bé Internet Mòbil 3G (UMTS), per a les centrals que no puguin disposar d'Internet per línia telefònica (ADSL). Els dos sistemes funcionen correctament.

Alguns dels aspectes més importants o avantatges del sistema, és que l'usuari queda alliberat totalment de fer la trucada per mòdem tal com feia ara mitjançant el sistema CRT convencional i d'aquesta manera pot consultar les dades i / o maniobrar el seu central a qualsevol moment i en qualsevol lloc, les 24 hores del dia els 365 dies a l'any.


Mode de visualització
A continuació es mostren els diferents tipus de visualització que permet el CRTonline.

Mode Text
crtonline iphone

El mode text permet la visualització de tots
els paràmetres de la màquina.

 

Mode Scada
crtonline ipad
El mode SCADA permet la visualització de la central a manera scada tal i com es mostra
a la imatge, permetent també l'enviament d'ordres,
visualització de gràfics, alarmes, temperatures, canvi de consignes, etc...

 

Instal·lació del sistema

A causa de la gran varietat de centrals existents, la integració del sistema CRTonline pot implementar per mitjà de dues opcions.

Opció A:

Per instal·lacions amb ADSL actualment operatives.

Uds.

Descripció

1

Enginyeria necessària per a la creació i configuració del sistema.

1

Actuació de camp. (*)

1

Servei d'operació.

(*) És aquest cas l'actuació a camp constarà tan sols de la instal·lació d'un convertidor del cable de xarxa a Modbus TCP, l'actualització del SC16 (si cal) i la posada en marxa del sistema.

Per a instal·lacions amb Internet actualment operatiu, es requerirà les dades d'accés al dispositiu del proveïdor d'Internet.

Opció B:

Per a instal·lacions sense ADSL.

Aquesta opció és idèntica a l'Opció A, afegint aquest només un dispositiu que ens permeti l'accés a Internet. (Per exemple, un Router 3G)

(OPCIONAL) Per a clients que desitgin un sistema de redundància en la connexió a Internet, es realitzarà contractació de dos proveïdors d'internet diferents (sempre que la situació ho permeti), permetent commutar d'un proveïdor a un altre, en el cas que un d'ells falli.

El servei d'operació, no comprèn el manteniment dels dispositius que proveeixin l'accés a internet a la pròpia central (Per exemple Routers, Línies telefòniques, Satèl·lit, etc.)

Ir arriba